Special Olympics International – Special Olympics Belgium

Sinds de oprichting in 1968 door Unice Kennedy-Shriver heeft Special Olympics International zich wereldwijd ingezet met als missie:
Het leven verbeteren van mensen met een verstandelijke beperking door middel van sport en het bevorderen van hun sociale inclusie.

Sindsdien is Special Olympics een internationale beweging geworden, actief in 193 landen, met meer dan 5,5 miljoen atleten met een verstandelijke beperking, die deelnemen aan sporttrainingen en sportwedstrijden in verschillende olympische disciplines.

Special Olympics Belgium (SOB) omhelst vandaag ongeveer 20.000 atleten. SOB helpt de atleten hun olympische dromen te realiseren dankzij de steun van de vele partners, sponsors en vrijwilligers. Special Olympics Belgium wil tegen 2028 een “actor of change” worden voor een meer inclusieve samenleving.

Sport, gezondheid en onderwijs zullen centraal blijven staan in hun initiatieven die ze in steden en gemeenten wensen op te zetten. Zo kan het leven van 165.000 Belgen met een verstandelijke beperking verbeterd worden.